Pirates of the caribbean 4!


Snart är det premiär för en av mina favoritfilmer! Det tråkiga är att Orlando Bloom och Keira Knightley inte är med i filmen, så jag tror att den fjärde filmen kommer inte vara lika bra som de tidigare filmerna. Men jag tänker ändå gå på premiären, eller över huvudet taget se filmen på bio.

Sammanbrott på G

Jag mår illa, känner mig äcklig och blir deprimerad bara av att tänka på skolan. Ta mig inte fel, jag älskar skolan! Man får lära sig saker, hänga med vänner, träffa NYA vänner (låter lite knasigt med tanke på min socialfobi) och ha något att göra om dagarna. Men jag känner en press nu in i det sista att ALLT ska vara perfekt och jag vill inte misslyckas. Just nu så känner jag att det jag gör i skolan är inte perfekt för tillfället.

Hur som helst... Snart tänder dem brasan här utanför och snart smäller raketerna. Blir väl att gå ut och kika lite.

Skolstress

Skönt med helg, känns som att de kom i rättan tid.
Skolan stressar upp mig och det känns i magen. Vill ha lite sommarlov faktiskt och känna mig avslappnad.
Nästa vecka är det elevexpo och jag har hundra miljoner saker och fixa till dess. Måste skolan lägga upp ALLA uppgifter precis innan studenten? Man känner sig som en slav ibland.

Tur att HIM finns, det enda bandet som kan få mig avslappnad. Thank God for HIM.

God morgon

Sitter och äter en rostad macka med leverpastej. Ska snart köra till tåget för ännu en lång skoldag.

Fy skäms

Sitter i sängen och väntar på att Micke ska komma upp. Han gick precis ner till köket för att hämta mat till råttorna. Skäms lite för vi glömde köpa råttmat till dem idag, så de får äta lite ost, skinka, grönsaker och äpple. I morgon ska jag i alla fall gå in till affären och leta upp någon god mat till dem.

Inne i Uppsala på hemköp (ligger i samma byggnad som Åhléns) så hade de ingen råttmat. Men de hade hö. Det enda de hade i matväg till djur var hund och katt mat.

Jag älskar min lilla Michael

My sister has bad luck

Tiden flyger iväg, klockan är redan över 23.00. Har ju egentligen sovmorgon i morgon enligt schemat men jag vet inte om jag kommer att kunna få det. Bussarna går ju så sällan här på landsbygden.

Förresten, min syster var nere i källan och skulle fixa splintar till vedpannan. Vad tror ni hon gör då? Jo hon högg av fingertoppen på ena fingret och fick ett hack på det ena. Så mamma och hon sitter på akuten just nu. Min syster har väldigt mycket otur. Hennes kropp är full av ärr.

Nu ska jag försöka sova och tycker ni ska njuta av lite Ville Valo.



Emerson Burton




Hittade några bilder på keyboardisten i HIM.
Han är också vacker och det är rätt sexigt med folk som kan spela piano.

P.S

Det är Grey's Anatomy idag


Don't miss it!

Feeling the breeze

Åh så trött jag är efter en skoldag som kändes lång (men var kort). Började 8.30 och slutade 14.00. Hade digitalt skapande och Grafisk Kommunikation (eller var det formgivning?). På eftermiddagen hade jag arbetsmiljö och säkerhet som idag handlade om eldsvåda.

Micke köpte en ny rakapparat och sen köpte vi oss en liten glass. Och nu är jag hemma.
Funderar på om jag ska se en film eller något, för jag är uttråkad. Vet i alla fall att det blir glass senare efter maten - MUMS.

Seriously, this is bad

Efter skolan så gick jag och köpte ett par nya skor att ha nu när det är varmare. Det blev canvas skor med hög skaft. Ville ha svart, men syrran skaffade sådana så då ville jag inte ha likadana. Så det blev några gråaktiga.
Efter det köpte jag en mjukglass och gick sedan till tåget och njöt av våren.

Men den fina dagen fick ett abrupt slut när upptåget var föresenat (typ alla tåg blev det) på grund av ett signalfel utanför Uppsala. Så jag fick sitta på tåget i nästan två timmar. Tog tåget över en timme att ta sig ut genom Uppsala.

Addicted to this song ♥


Back in school

Märks att man är tillbaka i skolan. Hej igen smärta i nacke.
Ska nog inskaffa lite sommarskor efter skolan. Tänk att jag fortfarande går runt i mina skitiga vinterskor.

Last day



Nyduschad och väntar på att Chuck ska börja. Sen blir det film med lite kladdkaka.
Sista lovdagen ska ju firas med något gott!

Ska ta en promenad nu ♥



Sista lediga dagen på länge

Skola i morgon. Känner panik så fort jag tänker på det. Så jag försöker att inte tänka på det.
Slösar bort den sista lediga dagen på att spela CSI på facebook. Känns lite ovärt. Finns egentligen inte mycket att göra ändå. Bättre än att slöa framför teven. Kanske.

Dance like you never danced before

En smått tråkig dag idag. Har ingen aning om vad jag ska göra. Det jag vill göra är att ta en promenad, men jag kommer att tyna bort i svett då det är rätt så varmt idag. Mest är det ju solen som är varm, i skuggan är det svalt och skönt.

Just nu håller jag på med att kika på danskurser i Uppsala. Känner mig sugen på att börja dansa. Att börja på gym känns inte så kul, för man börjar ju ledsna efter ett tag. Men om man dansar då har man något att se fram emot plus att man umgås med folk.



De som dansar får väldigt snygga kroppar, inte för muskulösa.

Rysande bra låt


Såg på Center Stage: Turn It Up igår kväll. Låten som var med i slutet av filmen var så bra att jag bara ryste.
Hittade den på YouTube.
Artist: Jem
Låt: 24

Ljudet på klippet låter konstigt hos mig, som om det går i vågor. Det kanske är fel på mina högtalare eller fel på ljudet i videon. Hur som helst, grym låt!

Happy Birthday

Denna helg var nog den fetaste helgen på länge. Då min syster fyllde 18 så var det inte bara vanlig påskmat och godis man åt. Först åt man ägg till frukost, sen påskmaten (skinka, prinskort, hemgjorda köttbullar, sill, potatis m.m.), efter det blev det kakor och kaffe (läsk till mig), sedan blev det pinocchiotårta, sen dök smörgåstårtan fram och till sist blev det godis framför teven.

Kommer att rulla fram till skolan på tisdag.

Idag grillade vi i alla fall; benfri kotlett och hamburgare. Till det blev det potatissallad och strips. Efter måltiden satt alla och pratade lite under solen. Då la jag märke till vattensprinklern som stod bakom pappa och mamma. Långsamt byggdes en plan upp i mitt huvud. Delade med mig av planen till Micke och smög sen in och sedan ner i källan. Där satte jag i vattenslangen i kranen och satte sedan på vattnet.
Det tog några sekunder sedan hörde jag allas skrik.
Min plan lyckades.



Barbeque and some emotions


Var till affären och köpte lite grillkol och kött att grilla. Riktigt varmt är/har det varit idag, såg på mätaren att det var 27 grader i solen. Inte illa för att vara april.

Jag kan känna hur studenten närmar sig med stormsteg och klumpen i magen växer sig för varje dag som går. Kan det inte vara över snart?

weheartit.com






My day in pics

Micke köpte gigantiska mashmallows som vi grillade efter maten i grillen. Det var gott! Första gången jag har grillat mashmallows! Men de var så stora så jag orkade inte hela.






Testa chokladkakor


Jag har ansökt om att få bli en testpilot åt Fazers. Det innebär att om jag blir den utvalde så får jag hämta ut 2 st chokladkakor, smaka dem och antagligen skriva vad jag tycker om dem. Hoppas jag blir utvald! Aldrig fel med gratis choklad ;)

Vill ni också ansöka? Gå in här.

Underbart väder på påskaftonen






Tekken


Spelat tekken 6 idag. Skumt spel jämfört med de andra tigare versionerna.
Mötte syskorna och jag var ju bäst, vann jämt. Typ.

Jag n3rd.

Påsk och födelsedag

Påsk idag. Men lillasyster fyller även år idag. Eller lilla och lilla, hon är inte så liten längre. Hon blir hela 18 år gammal. Så idag blir det både påskmat, smörgåstårta, kakor och annat gott. Blir en riktigt FET dag idag.


Fick bli en gammal bild på min söööta lillasyster.
Hur som helst... GRATTIS. Kanske dags och börja fundera på pensionssparande?

Finpyntat ett träd

Har prytt vårt träd/buske med färggranna fjädrar. Men min kamera vill inte samarbeta med mina batterier så jag kan inte visa någon fin bild. Får köpa senare idag.

När mor och far kommer hem blir det att grilla hamburgare!

Snart är det påsk

Är ensam hemma med Micke. Mamma och pappa åkte iväg för att köpa födelsedagspresenter till mina två systrar och Mattias följde med. Systrarna åkte iväg till någon kompis.

Ska snart städa lite åt mamma inför påsken; byta gardiner, rengöra teven, tvätta fönstrena i vardagsrummet, hämta björkar och sätta upp påskfjädrar på dem.

Måste börja tänka på studentkläder...

Utopia

Sitter i sängen och lyssnar på Within Temptation. Blir lugn och glad av det. Blev självklart mycket gladare när Michael dök upp och la sig bredvid mig som en liten katt.

Men blev lite ledsen när han knuffade ner söta Smila på golvet. Hon låg så fint bredvid och gav mig gulliga blickar.

Tittar runt i rummet och ser på alla saker och djur som finns här och inser hur mycket jag kommer sakna det sen när jag ska flytta. Känns så konstigt och moget att flytta.

Spelar CSI på facebook


Haha rätt kul faktiskt!

Söt prutt


Soon enough

Gråa moln börjar ta över himlen nu. Blir nog regn senare. Snäll som jag är tog jag in mammas tvätt.

Hungrig!

I, Robot


Micke beställde hem lite filmer tidigare i veckan och fick hem dem redan idag. Tog bara några dagar. Vi såg en av dem nyss - I, Robot! Sist jag såg den så var det på bio när den hade premiär.

Den är så bra, Will Smith gör hela filmen helt klart. Filmen känns verklighetstrogen och skulle säkert kunna hända inom en snar framtid. Man ska aldrig låta robotar ta över ens sysslor.

Gårdagen i kort

Igår var jag ute hela dagen, från cirka klockan 12 fram till halv åtta. Gick även in och gjorde mat någon gång vid fyra.

Man inser hur stor tomt man har när det tar nästan hela eftermiddagen och kratta 1/3 av gräsmattan. Är alldeles öm i händerna.

Idag så vet jag inte riktigt vad jag tänker göra. Vill fortsätta kratta gräsmattan så att den blir grön och fin, men har fortfarande huvudvärk sedan gårdagen. Tror jag blev utsatt av solen lite för länge. Så jag vill nog bara ta det lugnt idag, kanske kratta lite.

Mysdag med hundarna

Såg att liljekonvaljerna är på väg redan. Har fått en massa blad i backen på baksidan.

Yang

Amigo

Tog hundarna på en promenad ner mot ån. Yang badade gärna men Amigo höll sig gärna undan, gillar inte vatten. Snäll som Yang var hoppade han på Amigo så att han flög i vattnet. Stackaren måste ha fått en chock!

När vi kom hem igen så sköljde vi av dem med vattenslangen för de var rätt så skitiga. Det var svårt med Amigo för han gillade ju som sagt inte vatten. Men när Micke skulle skölja av han då stod han stilla och lät sig sköljas av med vatten. Annars brukar ju Amigo vara lite rädd för Micke.

Lika morgonpigg som vanligt



Sitter här i matsalen, lika tidigt idag som igår och funderar på samma fråga som igår: vad ska jag äta. Att käka mackor varje morgon känns tråkigt i längden. Jag vill ha en frukt smoothie, mannagrynsgröt, färsk baguette m.m.

Verkar som att det blir fint väder idag med, redan 11 grader varmt ute.

Sängen för min del, med en hostande Michael

Klockan är tio på kvällen och jag är redan i sängs med ögon som knappt kan hålla sig öppna. Det har inte direkt varit en tröttsam dag. Har hållit på med veden, lagat lunch och middag, fixat kaffe till de som dricker kaffe (jag tycker det är äckligt!!), tagit en promenad med Yang och duschat.

Det var min dag i en mening.

I morgon så kommer jag väl städa lite inför påsken. Sen blir det nog en lång promenad med Yang och kanske fixar man det sista av veden. Den som lever får se - vilket jag hoppas många av er gör.


Nu säger jag och Ville god natt. God Natt!

Vår och Michael är sjuuuk






Det har dykt upp alla möjliga blommor de senaste dagarna. Nu är det vår på riktigt.
Stackars Michael ligger i sängen och är sjuk. Han har fått värsta förkylningen, har hög feber och kan knappt andas. Hoppas han frisknar snart så han kan njuta av lovet.

Gäsp

Är ganska så nyvaken. Vill äta något men känner mig inte alls hungrig.
Ska nog ta en promenad snart och röra på fläsket!

Flaggans blå och gula färger

usch, tror ni inte jag såg en till orm idag. Dock så satt jag i bilen så jag var skyddad.

Jag undrar om Sverige valde flaggans färger efter våra vårblommor; tussilagon och blåsippan. För de är ju vårens första blommor (bortsett från snödropparna) och de växer tillsammans. Oftast i alla fall. Kom på det när jag åkte förbi en klunga med blåsippor och tussilagon.

Såg en kopparorm igår

var ute och gick med Yang igår och fick syn på en kopparorm. En liten unge var det men det lugnade inte mig det minsta.
Fylldes av panik och skrek på Micke.
Stackars Yang, jag undrar vad han tänkte just då. "Varför skriker matte? Det är ju bara en liten mask"

Vad man ska hitta på i höst

Igår så fick vi äntligen påsklov. Satt nästan och räknade ner minutrarna till 14:30.
Fast sen 14:30 så skulle jag gå till syon för att prata lite med han om att plugga efter skolan, typ universitet och högskola och liknande. Hade bestämt mig för att söka till någon utbildning nästa år och förbereda mig inför det. Under tiden ska jag jobba - om jag hittar något.
Fast... Jag sökte en kurs som jag kan gå på OM jag inte får något jobb. Gissa vad? Finska. Jag ska kanske plugga finska i höst på Uppsala universitet.

Kan man säga att man studerar på universitet då? För det kommer jag nog att göra. Det känns ganska maffigt!

What a wicked game to make me feel this way

Är hemma och vilar huvudet lite. Lite ironiskt att jag gnäller över att vi har för mycket dator i skolan men går ändå och sätter mig vid datorn när jag kommer hem. Jag är så klipsk!

Ville bara säga att det är väldigt fint väder idag, eller var i alla fall. Klockan är snart åtta och graderna börjar sjunka plus att solen börjar försvinna. Men Micke och jag ska ändå ta oss en promenad och njuta av den resterande värmen. Sen när vi kommer hem igen så ska jag plugga lite projekt och företagande, religion och förbereda mig för mötet med syon.


Bilder från i lördags då jag och Micke var i uppsala på bio - vi såg Sucker Punch! Grym film.

Trött

Slutar inte förrän halv fem idag och jag är redan död.
Försöker just nu skriva färdigt den extremt försenade uppsatsen. Den ska vara jämförande mellan två religioner och det är lite knepigt.

Lov snart. Behövs!

Lite sött och titta på






En underbar dröm

Hade den underbaraste drömmen i natt. Det var ett tag sedan jag hade en sådan underbar dröm som man inte ville vakna ur.

I drömmen så var jag i skolan. Märkte att expo eleverna var i gallerian och höll på något evangemang av något slag. Som vanligt. Det var högtalare, musik, mickar, sladdar - ja allt möjligt. Under en lektion på eftermiddagen får man reda på att ett band skulle komma och spela i skolan. Ingen hade hört talas om det och alla var taggade och spända inför att få gå och titta.
Vi fick gå från lektionen för att titta på det.
Jag gick i lagom takt i korridoren när jag börjar höra musik och stelnade till. Jag kände igen musiken. Snabbt ökade jag takten och rundade hissen. Mitt hjärta stannade upp mitt i ett slag när jag fick se bandet - HIM.

Självaste Ville Valo stod där vid micken och sjöng. Stod och smälte av hans underbara röst och ville aldrig att det skulle ta slut.
Men drömmen hade ett litet minus. Min Ville Valo var snaggad. Han hade snaggat bort sitt underbara hår. Och han passade verkligen inte i det!

Ville... Snagga dig INTE. Du skulle se för jäklig ut.

Har fått studentmössan!

Har fått min studentmössa! Den är så fin.

Nu känns studenten ännu närmare och det får mig att må illa. Kan inte jag få spola tillbaka tiden?

Stressande vecka framför sig

Skola i morgon. Det känns inte okej alls. Praktikveckorna är över (trots att det var lite låntråkigt så var det väldigt sköna veckor. Man fick saker gjorda) och nu börjar skolan som vanligt igen. Slutar dock 15 i morgon så det är ganska skönt då man oftast slutar runt 16 varje dag.

Dessutom kommer veckan vara GRYMT stressande. Så mycket saker som kommer att fixas innan studenten. Jag kommer vara levande död.


NU ska jag lägga mig och se på en film - Shakespear in love.

Within Temptation - Utopia


En ny låt med Within Temptation. Micke verkligen älskar låten och jag med, men inte lika mycket som han.
En melodisk låt som ni bör lyssna på.

Utedag i den fina solen

Blev en utedag idag. Vaknade vid nio i alla fall och gick sen ut vid tio - halv elva. Jag hjälpte till med att byta däck på SAABen och blev härligt smutsig på händerna! Sen så gick jag runt och tog lite bilder och lekte med hundarna.










Lillasyster får stå för den sista bilden!

Nu ska jag göra något vettigt (typ Sims), ciao.

Dag 12 – I min handväska.

Jag använder ingen handväska, bruka ha mina saker i fickorna på jackan eller i min skolväska. Då brukar jag alltid ha med mig plånbok, busskort, batterier, kamera och mobil. Mm, det var nog allt!

Dag 11 – Mina passioner.

Mina passioner. Ha, ska jag kalla det svårt eller lätt?
Jag vet  i alla fall att jag har alltid haft passion för skrivande. Skulle inte kunna föreställa mig att inte skriva.
Min andra passion är jag inte hundra på. Jag har nog fler små som hamnar alla på andra plats! Spela gitarr, rita, baka, fota m.m.


Nej nu ska jag gå och se på film med Micke i vårt rum. Men kommer nog att somna efter halva (som vanligt).

Natti Natt

it's friday and I'm in love


Sista dagen på apun

Sista dagen på apun. Så idag ska jag fixa ALLT. Ska leta upp saker till elevexpot som är om en månad och skriva ut det. Så slipper jag stressa och trängas nästa vecka då ALLT ska vara fixat. Mår illa. Stress stress.

Frukost!

När mobilalarmet ringer på morgonen 05.45 så brukar jag alltid snooza fram en timme, ca 5 min innan bussen kommer. Bara för att sängen är för skön och varm än vad resten av omvärlden brukar vara. Men idag snoozade jag bara en gång! Låg i sängen och tänkte "Nä, idag SKA jag få i mig frukost!" så jag slängde mig ur sängen och drog på mig några fåniga plagg.

Så nu sitter jag här med ett glas mjölk och en pitabröd med smör på. Torrt men bättre än inget :)

Strömavbrott

När jag kom hem var det strömavbrott. Trodde det inte skulle vara så länge men det höll på ända fram till halv nio på kvällen. Det blåste rätt kraftigt idag så träd har fallit och träffat elkabeln någonstans längs med vägen.

Så pappa tände pannan, jag duschade - tro då inte det blev strömavbrott igen. Men det varade inte så länge. Så jag hoppade in i duschen och duschade snabbt för att inte riskera att elen skulle gå igen.

Ja.. Provet gick rätt bra förresten. Den delen med könssjukdomar gick inte så bra, men tydligen gjorde det det. Han rättade dem och jag hade svarat rätt på alla utom på dem där herpes skulle ha stått. Jag glömde totalt bort herpes. Satt där och försökte komma på vilken sjukdom jag saknade. Herpes så klart!

Nä jag är trött. Så god natt.

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Idag hade jag på mig ett par svarta/mörkgrå jeans, svarta strumpor, en svart och röd randig lång tröja, en röd t-shirt och ett svart linne.

Sex

Ska ha prov snart i sex och samlevnad. Måste plugga!

Respektera dig själv



När jag ser mig själv i spegeln så gör jag som många andra och tänker "hatar min näsa/mun/hår/ögon/haka/kind/mage/ben (osv)". Sedan lovar man sig själv att ALDRIG se sig i spegeln i hela sitt liv - tills nästa gång man går för att borsta tänderna.

Men varför?

Varför kan vi inte vara glada för det just vi har? Den näsan vi har föddes vi faktiskt med och gör oss till en unik människa. Alla våra kroppsdelar finns där för att det är en del av vad vi är. Vi borde vara glada över att vi är unika och inte ser ut som alla andra. Acceptera din kropp och respektera den.

Plugg i skolan

sitter kvar efter skolan och är duktig. Men har så tråkigt! Snackar lite med Micke också när han har tid.

Dag 9 – Min favoritstad


En stad som jag alltid har älskat är nog Venedig. Jag har aldrig besökt "staden på vatten" men vad jag har sett och hört om den så är den alldeles underbart vacker.

Paranormal Activity 2

Såg på denna film igår med familjen. Ganska ryslig var den, men inte lika långt ifrån läskig som första filmen. Efter första filmen kunde jag inte sova med lampan släckt i några veckor.

Jag tyckte i alla fall att filmen var bra och sevärd - för den som gillar lite rysare.

Dagens första update

Sitter i skolan i ensamhetens mörker. Det enda ljuset kommer från fönstren som har galler för, som om jag(vi) vore brottslingar. Magen bubblar och har för sig, samt att jag känner lite hunger. Börjar bli bättre tror jag. Till helgen kommer jag nog att vara 100% frisk.

Dag 8 – En sak jag älskar från min garderob.

Heh... Jag antar mina svarta jeans och det nya nitskärpet jag köpte (som jag inte har använt än!). Också mina mysiga tröjor, man MÅSTE älska sina myströjor!

I'm alive

Oj, jag lever liksom. Mår mycket bättre idag än vad jag gjorde i lördags. Kunde gå och stå idag ganska skapligt utan att må illa genast. Får fortfarande kramper i magen då och då.

Kunde inte sova så värst bra i natt heller. Hade så ont i magen. Kunde inte heller somna om när mamma åkte iväg till jobbet. Så jag gick ner och höll hundarna sällskap. Tydligen var lillebror Mattias också hemma, börjar bli dålig han med. Men han har kommit lindrigt undan. Han har sluppit att spy.

Får se om jag orkar få min kropp iväg till skolan i morgon, annars blir väl Eleonora tokig på mig för att hon får jobba med boken själv! Lustig tös.

Sjuk

Åh mår så sjukt dåligt. Det känns som att jag kommer att dö. Inatt så spydde jag, vid två. Och så har det fortsatt i varannan timma till nio på morgonen. Har inte spytt på ett tag, men vill. Det gör så ont i magen att det finns inget hellre jag vill göra än att spy. Då mår man bättre sen, för ett litet tag i alla fall.

Blir tacos idag, tvivlar på om jag kommer kunna äta det. Kan knappt stå eller sitta utan att må illa.

Sömnbok

Sitter i skolan just nu och jobbar på en bok åt en lärare. Boken ska publiceras i mellan 3000 och 4000 upplagor + att min namn ska stå med i den! Det känns läskigt. Tänk om det blir inte bra? Tur att man har läraren till hjälp, annars hade jag fått ett nervöst sammanbrott.

Boken handlar om sömn, stress och hälsa riktad mot ungdomar. Känns som en bra idé om henne att skriva den, många ungdomar idag är trötta, stressade m.m.

RSS 2.0