Grattis på mig

Hah, jag fyller år idag! Känner mig liiiite gammal, men som man säger - ålder är inte siffror, det är det man känner. Och jag känner mig ung, som en 15 åring men tänker som en 50 åring ibland.

Grattis på mig och på att jag får en underbar dag. Soligt är det i alla fall

Jag fyller typ år i morgon, hah

Insåg precis att jag fyller ju år i morgon
Haha kommer säkert glömma bort det, har ju bara studenten i tankarna. Jag borde inte bry mig så mycket om det, men det gör jag. Studenten är ett bevis på att jag har klarat av skolan. Jag har lyckats, jag har kämpat mig igenom plugget. Plus att jag är den första i familjen som tagit studenten och ens pluggat på gymnasiet.

Jag ser snö, var nog i mars

Good bye books and locker

Var in till skolan idag (på min lediga dag) och lämnade tillbaka skolböcker och en biblioteksbok.  Kändes bra att lämna tillbaka allt och rensa skåpet. Det kändes som ett fint men sorgligt avslut. Väskan kan jag bara hänga undan i något skåp. Ärligt talat? Det känns skönt att veta att man inte behöver stressa med uppgifter mer.

Cat stuff


Hittade lite saker som jag skulle vilja ha till katten. Gillar fägen på transportburen och kattlådan 
Åh jag längtar efter att få hem kattungen. Att få mysa och busa med den. Det är 2 månader till dess. Kan inte tiden gå?

Kattmamma kramar sin unge

Sötast jag sett 

My dinner

Åt precis middag; köttbullar i brunsås och mos. Det var gott, men det är godare med RIKTIG mos än pulvermos.

Snart så ska jag ut med hunden för att röra på mitt fläsk. Jag är så nervös inför studenten och flytt att jag käkar som en häst! Jag småäter och irrar runt som en vilsen höna.

Sånt som katterna behöver

Egen bädd
Matskålar
Kattlåda
Leksaker
Klösbräda
Avmaskningsmedel
Transportbur

Ska även vaccinera dem, men det kan jag vänta med tills de blivit lite äldre. Annars blir det stressigt för dem.

*gasp*

Packade en del saker igår från rummet. Det kändes lite jobbigt och se sina saker packas ner och bestämma vad som ska med och vad som ska lämnas hemma. Men samtidigt är det spännande. Blandade känslor det här.



Just nu sitter jag i vardagsrummet och känner mig ganska trött. Vaknade av att Micke kom upp och la sig - vid halv åtta. Sen kunde jag inte somna om så jag gick ner och gjorde mamma sällskap. Vill ta en promenad lite senare, men det regnar.

Överraskad kisse ♥


Så übergulligt!!

Har tråkigt för mig själv

Vaknade halv nio och gick upp. Sitter just nu och har tråkigt. De flesta drog iväg på för att gå på marknaden i Örbyhus och de andra för att kolla på någon motorcross. Kvar hemma är jag, mamma och en sovande Micke. Ska nog dra iväg på en cykeltur snart för att roa mig själv. Plockar nog med mig Mickes analoga systemkamera för att ta bilder på sjön.

Studenten om 4 dagar. Fyller år om 3 dagar.

Emotionell dag och åska

Jobbig dag. Tömde min dator på skola på alla saker jag ville ha kvar och umgicks med klassen i vår sal för sista gången. Jag tänkte "Det är sista gången jag gör så här" på allt jag gjorde. Till exempel när jag loggade in i datorn, loggade ut, åt mat med kompisarna i matsalen, gick på toan, öppnade skåpet osv. Trodde inte det skulle vara så jobbigt att sluta skolan.


Cupcakes ♥

Det åskar just nu! Åh vad härligt det är. Det spöregnar också. En perfekt kväll för lilla mig.

En dag i stockholm = Onda fötter och ben

Åh vilken jobbig dag. Drog till Stockholm med klassen där man gick så mycket att fötterna lossnade från benen. Det var en intressant dag i alla fall, men ganska så ovärd. Lite less på att man alltid får en smörgås, banan och juice från skolan som lunch. Jag tycker att skolan borde kunna bjuda på någon riktig lunch någonstans. De lär ju ha råd eftersom de ska ge alla ettor iPad 2 till hösten.

Väl hemma så drog jag och kikade på kattungar. Åh så söööta!! Jag valde en spräcklig kisse och Micke en med tre färger. Så ja... I sommar så kommer vi få två sötnosar i lägenheten sen ♥ Ska bli mysigt.

Klassresa i morgon

I morgon är det klassresa till Stockholm (med två andra klasser.. blä). Känns ganska okej, men inte att man ska ha pluggat på om konstnärer? Jag samlade på mig fakta om ett typsnitt, det räcker.

Är så trött så jag ska nog sluta ögonen för en stund och sova. Natti

Vampyrer suger

Såg precis denna film... och ja. Den sög. Den var inte så rolig som parodier brukar vara. Den var bara överdriven.

October & April


När jag lyckades länka mitt YouTube konto med Google så kikade jag genom mina sparade videos. Då hittade jag en låt som jag totalt glömt bort men som jag älskar.

Sångaren från The Rasmus och sångaren från Nightwish - tillsammans i en duett!

MEGAMIND!

Såg på Megamind i lördags. Åh vad bra den var, bättre än vad jag trodde den skulle vara. Haha blev typ kär i Megamind, han är så blå och charmig! Filmen är nu en av mina favoritfilmer. För en gång skull så gillar jag faktiskt svenska talet bättre än det engelska i den här filmen.

Har bakat chokladbollar med oboy med lillasyster Madde och väntar nu på att den ska stelna så vi kan äta upp dem. Snart ska vi se på förlossningskliniken på TV4 fakta.

Oh no

Hah, missade bussen. Det brukar jag aldrig göra det... Känner mig sämst med tanke på att jag kommer komma ultra försent. Har bara två lektioner idag och kommer utan problem missa den första.

Tar studenten om exakt en vecka. Flyttar nästa vecka någon gång. Det känns lite stressigt.

Hairy

Har klippt mitt hår - igår. Det blev... Helt okej. Känns skönt med att ha fixat håret så att man slipper bli arg på luggen som alltid är ivägen för ögonen. Yup.

Watch my dance

Jag har fastnat för greklands bidrag i eurovision song contest 2011. Jag gillar inte direkt rapparen men refrängen får mig att rysa. Jag har skum musiksmak.

Nästan påkörd

Känns lite jobbigt att jag inte kan dra till skolan bara för att klippa mig. That's the life on the countreyside.

Följde med mamma till arbetsförmedlingen för att efter det köpa skor, men precis när hon blev klar hos arbetsförmedlingen så ringde de från dagiset så hon fick hoppa in som vikare. Så jag tog bilen hem efter att ha skjutsat henne till dagiset. Åter igen så höll jag på och krocka. Denna gång var det en taxibuss som körde om en bil i en kurva och hon låg säkert runt 80-90 km/h. Plus att hon pratade i telefonen - hon som körde taxin. Idioter det finns.

På mindre än en vecka har jag varit nära att råka i olycka med 3 bilar. Och varje gång betedde de sig vårdslöst!

  • En bil körde med släp, i 90 och körde mitt i en uppförsbacke. Och där kom jag i säkert 60 km/h och höll på och köra ner i diket för att undvika krock.

  • Den andra gången var jag i uppsala och skulle gå över ett övergångsställ. Jag trodde att bilen skulle stanna för att han körde ganska långsamt. Och jag är ju van med att när de kör långsamt så vill de att jag ska gå över så att de slipper stanna sen. Så jag börjar gå och får sen höra familjen skrika att det kommer en bil. Jag hoppade bakåt och bilen bara susade förbi. Så han hade gasat på och dessutom så övningskörde han.
Jag känner mig så GLAD att det finns folk som kan köra! (ironi)

Found it!

Hittade en fin klänning till studenten. Köpte klänning, någon slags jacka till om det skulle bli kallt, ett par nätleggings och ett vitt linne - allt gick på strax över 1000 spänn. Trodde inte att allt kostade så mycket. Ger mig dåligt samvete att hon köpte allt till mig.

I morgon ska jag klippa mig. Undrar hur jag ska klippa mig!

God morgon sheriffen!

Jag har överlevt domedagen! Klättrade upp i ett träd när alla sprickor började dyka upp på grund av jordbävningen men insåg snart att det kanske inte var så smart. Men jag överlevde i alla fall. Jag är skillad!

Nej men inget hände igår kväll. Inte ens en liiiiten jordbävning. Jag är besviken men inte överraskad.

Ligger just nu i sängen och väntar på att få åka in till stan och inhandla lite studentkläder. Jag hoppas jag hittar något fint som jag skulle kunna använda. Om det blir en klänning återstår att se, är inte så jäkla förtjust i klänningar.

lilla heta människa

Cyklade ju igår, cirka en mil. Blev helt slut och undrade vart min kondition har tagit vägen. Sedan idrotten i skolan försvann från schemat nu i trean så har man inte haft tid att träna hemma på grund av plugg och att man helt enkelt inte haft lust. Men nu har jag börjat få tillbaka ork och intresse för det sedan skolstressen har försvunnit.

I'm free!

Betygen sattes igår och det är en skön känsla. För det betyder att jag inte bekymra mig om läxor och sånt. Lite drygt dock att vi har en vecka till i skolan där vi i stort sett inte kommer att göra något speciellt. Fast på torsdag ska vi på skolresa till Stockholm och titta på lite högskolor.


Nu så ska jag tvätta, sen cyklar jag iväg på en runda och sen så tar jag en lååång dusch. Känner mig skitig!

Dumma mobil

Blev skitsur för en kvart sedan på mobilen. Ville sova längre. Men det är inte mobilens fel, det är tiden som går för fort. Ska lägga mig tidigare ikväll så att jag får sova länge och få känna mig piggare när jag vaknar.

Lite om min dryga dag i skolan

Kom precis hem och jag är fortfarande lika trött som i morse. Har i alla fall hunnit fixa lite saker i skolan och ätit en rätt så god lunch; kycklingkorvgryta och ris.

På stationen i Örbyhus väntade jag på bussen och det började spöregna, blixtra och åska. Det var så mysigt! Älskar att lyssna på regnet som smattrar och lyssna på bullret efter blixten. Jag blir lugn och glad av det.

Nu så ska jag strax äta i alla fall; hemmagjorda köttbullar och potatis. Det blir gott det.



P.S. Flyttar om 2 veckor!

Rymning och trött

Är så trööött. Börjar om typ 50 minuter och borde vara på tåget nu egentligen, men Yang (vår hund) rymde i morse och någon var tvungen att vänta på honom hemma. Så det blev väl jag då. Han kom hem för tio minuter sedan så han har varit borta i över en timme.

Hinner med bussen som kommer vid åtta och kan ta tåget som går nio från Tierp. Kommer att komma sent, men jag åker i alla fall till skolan. Missar första lektionen (religion) men jag får väl mejla henne mitt talmanus sen så det ordnar sig. Nej nu måste jag gå och göra mig i ordning. Ska ut snart till bussen och få in hundarna i köket.

Ciao!

Morgonstress

Ledig idag från skolan - studiedag. Så jag borde ta chansen och fixa mina sista saker. Det som står högst upp på listan är religionen (uppsats och redovsining), projektarbetet, GK (återbruk) och Naturkunskapen (stjärnskådning). Sedan är det ett prov på fredagen samt en uppsats som ska in.

Detta är sista veckan, sista chansen att lämna in ALLT till skolan. För på söndag skriver de in betygen, efter det är det för sent. Så ja... jag är stressad. Men jag vet att så fort allt är inlämnat och fixat så kommer en STOR tyngd lyftas från mina axlar. Men det känns som att det är så mycket att jag nästan spyr. Men jag fixar det. As usual.

Hemkommen från affären

Kom precis hem från ICA efter att ha inhandlat lite gott till teven. Vill definitivt inte missa finalen i ishockey, då Sverige möter Finland. Oftast slutar VM:et med att Sverige och Finland får möta varandra. Vi i norden är bäst helt enkelt. Höh.

Grillning, melodifestivalen och Steve

Grillningen igår var über mysig. En av dem kunde inte komma så vi blev i slutändan fyra plus Helenes lilla ettåriga son. Busig unge var det, sprang runt och ville göra allt han inte fick göra. Glad pojk. Lite sugen på barn blev man, men jag vill ju helst vänta tills man får en stadig ekonomi.

Hann hem till melodifestivalen i alla fall, lyssnade på början av den på radion i bilen. Hann hem till första bidraget! Hjärtat slog volter i bröstet då de räknade ihop poängen. Man är så van med att Sverige ligger typ sist men nu såg låg vi etta ett bra tag. Vi slutade som trea och det känns bra! Jag erkänner att jag underskattade Eric Saade och hans låt.


Just nu kikar jag på Steve Wilkos Show. Hade ingen aning om att han hade en egen show nu för tiden. Förut var han ju Jerry Springers säkerhetsvakt. Han gör bra shower i alla fall, sök på YouTube!

Taggad på grillning

Näsan är täppt men jag är taggad inför grillning hos Sara vid fem-sex tiden. Dock så ser det ut att börja regna så vi får se hur det blir. Kom nyss hem från Tierp där jag har köpt lite kött och vindruvor att knapra på. Kände mig inte så sugen på godis.

Sverige och talang

Sverige vann mot Tjeckien.
Snart är det Finland mot Ryssland. Jag hejar på Finland i alla fall, man ska ju heja på sina grannar. Jag tror också att Finland vinner mot Ryssland, men det blir nog jämt. Båda lagen är bra.

Nu ska jag frossa lite chips och godis (som jag tror pappa har köpt) och se på talang.

Åttaåring får botox

Helt otroligt att mamman ger sin åttaåriga dotter botox. Vad ger det dottern för signaler? Att hon inte är vacker och underbar som hon är? I intervjun så kan hon inte riktigt själv svara på varför hon får botox. Det är uppenbart att det är mamman som vill ge dottern botox och inte hon själv.

Tvivlar rätt hårt att en åttaåring inte får rynkor.
Jag är 20 och inte ens jag har rynkor. Det får man ju inte förrän vid 30-40 kanske. Tycker synd om henne i alla fall.

Mår helt okej

Känner mig lite bättre idag, men känner mig grymt stressad då jag är en vecka efter i skolan och nästa vecka sätter de betyg. Kommer att bli ännu sjukare nästa vecka med all stress.

Give me a camera!

Vill skaffa denna, billig och bra! Cirka 900 kr kostar den på netonnet, ska övertala Micke om att hjälpa mig med att betala den (som födelsedagspresent).

Jag borde leta studentkläder istället...

Musikspelare

Vill ha en mp3 spelare som är bra och billig. Behöver egentligen inte ha någon större skärm men gillade den här. Kostar cirka 538 på PC city. Dock så är den här en mp4 spelare och det känns lite onödigt med tanke på att jag mest lyssnar på musik.

Bannlyst till golvet

Sitter på golvet i mitt rum med datorn i knäet och kikar på mina missbildade (men söta) tår. Sängen är ockuperad av kameror och objektiv samt någon blixt. Så då blev sjuka jag bannlyst till golvet. Är trött och har huvudvärk. Men lite sömn ska nog råda bot på den saken.

Fick precis veta att Sverige gick vidare till finalen på lördag (yay!) och då ska jag på grillfest med gamla kompisar så jag får nog komma på en lösning så jag kan kika på finalen. Bäst i kväll tyckte jag nog att det var Danmark faktiskt. Fast deras låt lät väldigt likt Andreas Johansson gamla låt i melodifestivalen "Sing for me, sing for joy, sing for every man and woman and boy..."

Jaja, nu ska jag sova och hoppas på att jag magiskt nog blir frisk under natten ♥

En favorit från årets melodifestival

Jag gillar energin de har, de satsade verkligen ALLT förra året. Jag tyckte faktiskt att de skulle vinna, fattar inte att de kom så dåligt.

Skor på toa


Tog på mig skorna för att gå in på toa. Jag måste vara sjukare än vad jag tror.

Sjuklingen

Så här ser en sjukling ut. Vill bara gå och lägga mig och smutta på varm choklad. Har snytit och nyst hela dagen, näsan är röd och huvudet dunkar som ett raveparty hos grannen.
Känner mig svullen och död.

Nej, dags att sluta gnälla och fortsätta göra nytta. Läxor på G.

Uppmärksamhetssökare

Varför tror min syster att hon är universums mittpunkt? Varför tror hon att är drottningen i hemmet? Hon är inte ensam, man kan inte få all uppmärksamhet i en familj på 7 personer och samtidigt tro att HON ska bestämma allt. Det kallas demokrati, inte diktatur.

Längtar efter lilla Ängskär




Snörvel

Solen skiner och här sitter jag och snorar. Blev ingen skola, Micke tvingade mig hemma för att jag verkligen var jätte sjuk. Det var snällt av han och han hade rätt. Jag hade inte orkat med skolan alls i detta tillstånd. Jag orkar inte ens sitta upp utan att huvudet ska snurra runt.

Snörver

Solen skiner och här sitter jag och snorar. Blev ingen skola, Micke tvingade mig hemma för att jag verkligen var jätte sjuk. Det var snällt av han och han hade rätt. Jag hade inte orkat med skolan alls i detta tillstånd. Jag orkar inte ens sitta upp utan att huvudet ska snurra runt.

Usch så sjuk jag är

Mår sämst. Sitter vid datorn med en kopp varm choklad i hopp om att den ska göra mig lite friskare. Näsan är typ förstoppad och rinner ibland, jag är så hes och slemmig i halsen att jag knappt kan prata. Men jag ska ändå till skolan. Känslan av måste övervinner min sjuka jag. Dessutom så kan jag ta det lugnt i helgen och försöka bli frisk.

Jag som tänkte springa i morgon...

Snorar ner min säng

Ligger just nu i sängen och snorar mig till döds. Snoret rinner som vatten ur kranen (too much info). Huvudet känns tungt, halsen ömmar - men annars är det väl bra. Var till skolan idag och gjorde prov som jag missade i måndags då jag var hemma och sjuk - gjorde även ett labb om energi. Ni vet rörelseenergi, friktionsenergi, elektronisk energi osv.

Har hört att det ska bli åska, hoppas det är nu i natt eller i morgon. Skulle vara så mysigt med det nu

Överraskad kisse!

En otroligt söt video, vill ha kattungen!

Lasagne

Håller nu på med att göra lasagne, en av mina favoriträtter ♥

Nemi

Vet inte om ni ser vad det står, men klockren är den i alla fall.

Home alone

Känner mig lite deppig av att vara hemma sjuk. Kan nästan känna hur jag får IG i alla kurser bara för att jag är hemma och är sjuk. Men jag försöker att inte tänka på det på det sättet. Man får vara hemma om man är sjuk. Dessutom vill jag ju inte bli sämre. Jag får jobba hemma med läxorna och lämna in allt så fort jag känner mig bättre.

Kompispris!

Nån mer än jag som fått låten i hjärnan?

Obekväma, hårda buss

I detta tält sov jag och Micke efter en misslyckad natt i bussen. I bussen hade vi tagit bort sätena och låg där och försökte sova. Men det var hårt, kallt och väldigt obekvämt. Det var mycket skönare att sova i tältet, men det var ändå hårt. Får nog införskaffa någon luftmadrass nästa gång.

Bakom tältet ser ni husvagnen; där sov mamma, pappa och Madde gott.

Lite jobb på G

I morse ringde min morbror och frågade om jag ville jobba på hans jobb då och då under sommaren. Självklart sa jag ja! Känns riktigt skönt, då får man in lite pengar under sommaren i alla fall. Vi får se hur det går på hösten; om jag får något jobb, pluggar eller vad jag nu ska hitta på. Tur att man har sommaren och fundera på det.



Just nu är Micke ute och agerar "blodspår". Vår granne frågade om han kunde lämna ifrån sig en socka och sedan gömma sig i skogen så att hans blodhund skulle få träna på att spåra. Så nu är Micke ute i skogen och gömmer sig. Haha, önskar man kunde få se det hela på något sätt.

Blöh, ge mig lov

Har huvudvärk och känner mig trött. Borde plugga och skriva klart uppsatser. Men jag känner mig för dålig.

Tittar på snygga kläder.

Blommande träd


Såg precis att vårt plommonträd har börjat blomma. Igår fanns inte en enda blomma, knappt en knopp. Men nu så blommar hela trädet ♥



Förkyld och soligt

Är hemma idag. Bara över natten fick jag en förkylning som hette duga. Är så hes att jag inte orkar prata och halsen ömmar som om jag käkat taggtråd. Nyser för jämnan och har en huvudvärk. Och just idag så har jag ett prov i naturkunskap så det känns ju inte så kul. Får göra den på onsdag... blä.

Soligt är det i alla fall ute. Läste nyss på termometern att det är cirka 23 grader varmt ute. Jag nöjer mig gärna med 18 grader. Det är lagom.

Camping







I helgen så campade vi på Ängskär. Den ligger på precis vid havet. Åh så vackert det var där, ville aldrig åka därifrån. Skönast var det nog att komma ifrån teven och datorn.

Arab dränker unge

Råkade på detta klipp på YouTube och det är ju fan sjukt! Hur kan man vara så jävla sadistisk?

Morgon

Klockan är snart sju. Jag. Är. Helt. Slut.
Jag vill bara gå upp till sängen och sova. Men det går ju inte. Måste till skolan för att fixa inför elevexpot i morgon. Om inte allt är fixat tills i morgon - så får jag IG. Surt va?

Inte blev jag gladare av att vakna till FROST.

Studenskiva klar

Nyligen hemkommen från studentskivan. Åkte tidigare från den för att det är skola i morgon och för att jag inte vill att mamma eller pappa ska hämta vid stationen mitt i natten när de båda ska jobba.

Det började 18.30 men jag, Micke och Eleonora var nog där redan vid 18.00 och blev insläppta först. Rätt så ödsligt och tomt innan alla kom. Det blev fördrink (champagne tror jag), sen middagsbuffé och sist kaffe. 21.30 är det sen eftersläpp. Med andra ord FEST. Jag och Micke drog vid nio och kom hem efter 22 någon gång.

Men var studentskivan värd 350 spänn plus mellanskillnaden man blev tvungen och betala senare? Näpp. Men maten var god och jag hade det rätt så trevligt. Men det hade nog varit roligare om fler än fem (med mig inräknad) från klassen hade kommit. Många av dem kom nog på eftersläppet.

Nej nu ska jag sova om jag ska orka med stressdagen i morgon. Natti.

Stressar ihjäl mig

Usch, känner mig stressad av allt! Kan inte ens lyssna på musik...
Får väl dra snart och fixa religionen i morgon bitti istället. Fan att den aldrig kan bli klar.

Micke ville fota med mig sen på stan medan vi väntar på att studentskivan ska börja.

Amorphis igen


Amorphis

Ännu ett finskt band jag gillar. Amorphis ♥

Sen läxa som ska in höh

Sitter kvar i skolan trots att vi har slutat vid 13.10. Jag sitter och skriver på mitt extremt sena religionsuppsats. Den skulle ha varit inne i Januari. Det var bara för att jag vara nere i Skåne vid den tidpunkten och sen har jag inte haft ork att skriva klart den. Men nu ta mig tusan ska jag göra klart den!

18.30 så är det studentskiva med min klass och den andra GK klassen (GK3A). Känns väl sådär. Skulle egentligen ha klätt ut oss till någon historisk, men jag hittade inget. Så det får bli en vanlig klädsel.


Blä

Håller på religionen just nu. Drygt med uppsatser.

Lirar CSI

Sitter i biblioteket på skolan och väntar på att min lektion ska börja. Jag börjar 10.25 så jag är i skolan rätt tidigt (har typ inget större val).
Är inne på facebook och spelar lite CSI. Ett ganska kul spel som inte känns lika "måste" som farmville.

Alkoholfri Malin

Jag trodde aldrig att det skulle vara tufft och inte dricka alkohol.
Men varje gång folk får reda på att jag inte dricker alkohol får de ett konstigt uttryck i ansiktet. Ett uttryck som säger "Varför inte det då? Det är väl inget farligt och dricka lite alkohol" och så vidare. Försöker att inte bry mig men jag tar illa vid mig ibland.

Bara för att jag inte dricker så är jag inte konstig. Det är som att en människa väljer att bli vegetarian. Jag vet vad alkohol kan göra mot människor och jag vill inte bli en av dem.

Checka

Sitter typ och tittar på lägenheter med minst två rum. Vill ha en STOR lägenhet. Eller allra helst ett stort hus!

RSS 2.0