Hej du

Filmen var bra faktiskt, vilket förvånade mig lite. Men jag tycker att Hermione och Ginny har blivit så smala.

Jag känner mig så otaggad på att jobba 7 dagar i sträck. Har som max jobbat 3 dagar i sträck, så jag kommer nog vara rätt trött och deppig på söndag.

Harry Potter 6



Åkte hem ändå, mamma mådde bättre sa hon. Just nu så ska vi strax titta på Harry Potter och Halvblodsprinsen. Jag hoppas filmen är bra för denna delen i boken är min favorit. Så om filmen suger så tänker jag bli massa sur. Grr.

De första filmerna i serien var bra (ettan och tvåan) men sen när de bytte producent eller vad det var så började filmerna ändras. Den magiska stämningen i filmerna försvann och det kändes sådär. Snape (som är min favorit) syntes allt mindre och filmerna kändes allt mer ytliga.

Sjuka mor

Tydligen ligger mamma hemma och är magsjuk, just denna helg också. Jag undrar om jag ska hem ändå eller skita i det. Åh, tusan! Mamma som aldrig blir sjuk... Vi som behöver handla också. Kanske man kan be pappa och handla i morgon i Tierp och så kan han hämta upp oss på vägen. Ja, det kan funka.

Min fina granne, fru Kyrka


Denna kyrka ligger mitt emot lägenheten. Där på kyrkogården ligger mormor och morfar och mormors föräldrar i en familjegrav. Kyrkogården är väldigt fin och lugnande att gå i. Jag brukar gå dit på kvällarna för att njuta av stillheten och begrunna livets skörhet.

Många förknippar kyrkogårdar med död och sorg, men jag tycker snarare att man förknippar det med liv. För det är just på kyrkogårdar som man kan se alla människor som har existerat och levt. Man blir mer medveten om alla som faktiskt har levt på 1800-1900 talet. Fascinerande.

Sötnosarna sover i mitt knä

Vaknade upp efter nio och har ännu inte ätit frukost. Tänkte precis baka lite scones att äta, men katterna la sig i mitt knä och nu är jag fast. De sover, så jag vill inte väcka dem 

Idag åker jag, Micke och katterna hem över helgen. Alltså hem till min familj. Ska bli skönt att få vara lite på landet. Speciellt innan jag ska jobba hela nästa vecka. Otaggad.

Ren och fiiin

Har duschat bort allt hönsdamm eller vad det nu är som stinker. Känner mig ren och fin! Nu ska jag se på 6:an hela kvällen och mysa med chips och choklad

Varken vill eller kan sova

Ska jobba 8 timmar i morgon; 6-15. Känner mig så otaggad på det. Vill bara sova faktiskt. Har jobbat i snart 4 veckor och jag har bara varit ledig en dag åt gången. Förutom i helgen då, då var jag faktiskt ledig i 2 hela dagar!

Ska upp 5.00 i morgon och känner mig inte speciellt trött. Borde ha somnat för för några timmar sedan. Men ibland (oftast) går det inte att somna så pass tidigt som 21.00. Jag är väldigt van med att lägga mig vid 22-23.00 sedan länge. Så det känns fel att lägga sig så här tidigt. Dock är hon strax efter 23.00 nu så jag borde sova. Men kan inte!

Man, Woman, Wild

Ska se på detta nu!

Chips slår allt!

Mina favorit chips kommer helt klart från OLW. Jag gillar många från OLW, men den jag köper mest av är Sourcream & Onion. Tätt efter den kommer Cream Cheese. Annars så gillar jag faktiskt affärernas egna chipser + att de är billigare.

Jag är sjukt tokig i chips och skulle inte kunna slita mig från de krispiga läckerheterna.

OLW Mysmatchen

Ni har väl hört talas om Mysmatchen som OLW har anordnat? Om inte så handlar den om att man lämnar in ett bidrag om en ny chipssmak och tävlar om en stor prissumma. Nu har de tagit fram tre finalister och deras smaker kommer att komma ut i butik 5 september så att man kan köpa dem och hitta en favorit som man kan rösta på! Klicka här för att läsa mer.



De olika smakerna är:
Kebabdrömmen; grovräfflade chips med smak av kebabkrydda, lök och paprika
Sourcream & Italian Cheese; räfflande chips med smak av sourcream, fyllig parmesan och en aning svartpeppar
Salt & Vinegar; släta chips med smak av engelsk vinäger och salt


Jag skulle gärna vilja testa Kebabdrömmen och Sourcream & Italian Cheese. Vinäger har aldrig fallit mig i smaken, men prova kan jag ju göra. Måste ju smaka på alla sorterna för att kunna rösta rättvist.

Tråksaker på en ledig dag

Har precis diskat och ska nu alldeles strax ner till tvättstugan. Detta är precis vad jag vill göra när jag är ledig (sarkasm). Blir nästan sur nu!

Har det tråkigt men katterna roar mig

Är ledig idag, men har tråkigt. Älskling ligger och sover (än!) så han kan inte roa mig. Har lust att ta en promenad idag med han, men det går ju inte om han ska ligga i sängen och mögla. Grr. Får hälla vatten på han!

Kattungarna har blivit rejält busiga, de ränner runt och leker med allt de kan få tag på. De har börjat klättra på ens byxben och än gör det inte ont. De har även börjat spinna när man klappar dem och det låter så sött.

Lady vilar

Se döden i vitögat

Lilla Lady leker med leksaksmusen

Har bakat

Har precis gjort en rulltårta med hallonsylt fyllning
Den ligger i kylskåpet och svalnar just nu.

Min växande irritation

Är. Så. Jäkla. Trött.

Vaknade precis upp efter att ha sovit i kanske 1 timme. Värst är väl ändå mina fötter som jag har ont i tack vare jobbet där man ska stå upp hela tiden. Istället för att jobba 5 dagar nästa vecka så ska jag jobba hela veckan. Bara för att jag inte kan säga nej när något frågar.

Nej, jag är ledig i morgon så jag ska inte bry mig om något annat än katterna.

Ska baka något gott nu, så jag blir glad 

Dreaming of you

Bara en vecka kvar att jobba. Eller man säger kanske två? Jag jobbar tre dagar denna vecka och fem dagar nästa, och sedan så är jag ledig! Sedan kan jag med gott samvete säga att jag aldrig mer vill jobba där. Så jag kommer att söka jobb så gott det går, även om det verkar hopplöst.

Egentligen vill jag plugga typ lastbilskörkort eller liknande. Skulle vara skoj att köra lastbil på vägarna plus att man tjänar rätt bra - tror jag.

Nu så ska jag... göra något. Kommer somna snart, är trött. Sov knappt i natt.

Lillmiz och Lady

Är nyduschad så jag sitter och småfryser. Micke ligger och sover som om han låg i koma. Oj, nu vakna han till liv och ber mig om att fixa bevisen på hans CSI på Facebook. N3rd.

Kattungarna är hur mysiga och busiga som helst! De lever om på nätterna men det får man tåla, de är ju trots allt små och livliga. Igår kom mor och far över och de sa att vi hade två honor, inte en hane och hona. Det är ju bra, då slipper det bli oplanerad graviditet!

De heter nu officiellt Lillmiz och Lady

Trött tjej

Kattungarna var helt vilda i natt. Jag vaknade upp titt som tätt av att de hoppade upp och ur sängen. Vaknade även av att min kisse la sig bredvid mitt huvud på kudden. Så sött

Mickes farmor hade skickat upp mat och kläder till han, han hämtade precis ut det. Hon är så gullig att jag blir tårögd. Jag är så glad att han har sina farföräldrar, de är guld värda. Så det blir att utnyttja något av maträtterna senare idag!

Våra nya kattungar


Våra söta kattungar

Idag (eller igår) fick vi hem våra kattungar, de är så söta. De är så underbart söta, busiga och charmiga. Det är en hona och en hane, upptäckte jag nyss. Kommer att bli kastrering så fort jag upptäcker att de är könsmogna, annars blir det inavel. Och det vill jag gärna inte.

Nej nu är jag trött, ska sova. Men först ska jag dricka vatten och sen borsta mina tänder. Ciao!

Ge mig sömn

Uäh, trött. Somnade på soffan i någon timme när vi såg på film, fail.

I morgon jobbar jag och sedan är jag ledig hela helgen. Skönt! Dessutom hämtar vi katterna i morgon!!! 

Attackerad av höns!



Idag
hände det saker på jobbet! Jag var inne i ett av hönshusen för att plocka ägg från golvet. Det gick bra för det var inte så många golvet, var uppe i 10 st. Sedan kom jag in på andra raden och var längst bort från dörren när jag hörde något som knäppte till. Jag såg upp på taket där det finns säkert 50 lampor och alla slocknade.

"Åh nej" tänkte jag och kände mig hjälplös när allt blev kolsvart. Hönsen blev som galna, de skrek och flaxade. Det kändes som att jag var mitt i en tornado av höns och jag var seriöst rädd. Jag hukade ihop och skyddade huvudet, beredd på att få tusentals höns på mig (det finns cirka 15.000 höns där inne). Men otroligt nog flög ingen på mig, jag hade nog en skyddsängel vid min sida.

Men allvarligt, det var läskigt.

Vi fick inte igång elen på 1½ timme och när den väl kom igång så låg vi efter rätt mycket. Vi fick slita för att hinna klart med allt. Blev klara 14.58, 2 minuter till godo! Nu är jag hemma med öm rygg och tänker strax fixa i ordning lite kyckling till middag. Me hungry!

Fail Malin, fail

Ska gå upp klockan fem och sedan dra till jobbet halv sex. Varför är jag fortfarande vaken?

Ville Valo ♥

Han är som godis för ögonen, man kan stirra sig blind på han

Lyssnade på Love Requiem nyss och blev helt galen på hans underbara röst. Det finns många bra band i världen, men HIM är (för mig) det bästa bandet som jag har fått äran att lyssna på. Dagen bandet splittras kommer vara en stor sorg.

Time for an unholy action

Vill lyssna på musik och skriva just nu, men Micke ligger i sängen som en säck och sover. Latmask. Är bra sugen på att väcka han med härlig musik - men han skulle bli så jäkla sur. Äh, han får skylla sig själv! Klockan är 12.30 snart, han kan ju inte sova bort hela dagen...

I want, but can't


Vill fota, men har ingen ork. Jobbet suger musten ur mig.

Pics

Hittade bilder på min kamera, blev glaaaad

I'm awake!

Vaknade för en halvtimme sedan - själv! Vanligtvis ringer alarmet klockan 5 på morgonen. Men idag slapp jag den

vad ska jag göra idag då? Idag blir det nog en vilodag. Ska nog mest skriva och längta till helgen då jag faktiskt är ledig. Helt otroligt att jag är det! Dessutom hämtar jag kattungarna på fredag efter jobbet - äntligen!

Dance from your heart

Åh blir tokig! Micke har dansat förut och jag vill lära mig foxtrott. Så stackaren har försökt lära mig grundstegen; långsam, långsam, kort-kort! Låter simpelt, men ack så jobbigt och göra rätt när man dansar intill någon. Jag känner mig som en groda!

Jag skulle vilja lära mig att dansa, att få kunna känna mig graciös och vacker. Dans har alltid intresserat mig men har aldrig fått chansen att lära mig då det krävs pengar, tid och pendel. Jag vill kunna uttrycka mina känslor och tankar genom rörelse. Kommer jag att kunna det, en vacker dag?

Graciöst och vackert; lätt som en fjäder

Drömmer jag?

Känns skumt att jag faktiskt är ledig i morgon. Jag kanske drömmer?

Var nyligen ner till ICA för att köpa smör och mjölk, men råkade även få med mig kyckling och en påse chips. Jag jobbade ju i helgen så det blev ingen chips för mig. Så jag tar igen det nu idag! Micke står och gör mat till oss; fiskpinnar, potatis och remouladsås. Ska bli gott!

I morgon ska jag sova, sova och sova...

Jobb, jobb och.... Jobb!

Jobbar helg igen, det känns surt. Jag är van med att helgerna är jobbfria. Så alla dagarna flyter ihop med varandra och snart vet jag inte vilken dag det är. Är det tisdag? Torsdag? Söndag?

Nästa vecka kommer katterna. Längtar

AFI ♥




Lyssnar på Sveriges bästa band

Lyssnar på Deathstars nu

Sveriges bästa band enligt mig!

Gratis Glass

Gratis glass! Först till kvarn gäller!

Man svarar på lite frågor och sedan får man presentkortet i form av att sms i telefonen. Gratis glass är aldrig fel

Sov jag verkligen i 12 timmar?

Helt otroligt. Jag vaknade strax före halv tolv! Jag sover aldrig så länge. Jag antar att det blir så när man går upp tidigt varje dag och blir trött. Jag behövde nog sömnen.

Jag tänkte baka scones till frukost men kom på att jag inte hade mjölk hemma. Vem har inte mjölk hemma? Sick! Antingen slänger jag in frysta baguetter i ugnen eller så tar jag en vanlig tråkig macka.

Mumma

Idag fick jag en höna i huvudet! Det sa klonk och jag trodde min stund var inne, att hönerna hade listat ut att de lätt skulle kunna manövera mig och ta över världen. Men nej det var bara någon skrämd höna som försökte fly från mig.

I morgon är jag ledig
Kommer sova lääänge i morgon, det förtjänar jag. Och behövs. I morse försov jag mig, men kom ändå i tid till jobbet (otroligt nog).

Nej nu ska jag och sötnosen äta hamburgare!

Är jag trött eller pigg?

Avatar var bättre andra gången än första gången. Härlig film!

Råkade sova i 3 timmar; vaknade upp strax före 21. Nu kommer jag inte kunna somna igen, och jag som ska upp 5 i morgon. Dock så är jag ledig på fredag. Ska bli så jäkla skönt när jag slutar jobba!!

Avatar på G

Micke står och gör chokladsås och jag sitter här framför mini dumburken. Vi ska på Avatar. Den är ganska bra.

AFI - Beautiful Thieves

Just nu är denna låt min drog

Filmer jag vill köpa

  • Flickan med pärlörhänge
  • Dorian Gray
  • The Last Legion
  • Schindler's List
  • Shutter Island
  • Gothika
  • The King's Speech
  • Chocolat
  • Pride and Prejudice
  • 28 dagar senare
  • Inception
med flera...

Jag hade skrivit upp fler filmer, men den listan ligger hos Micke. Älskar filmer och böcker. Det ger en tillfälle att drömma sig bort in i en annan värld

"Eargasm"

Hjärtat hoppade över ett extra slag

Satt och hade tråkigt framför datorn. Så jag beslöt mig för att kika runt på  Det var ett tag sedan jag lyssnade på AFI så jag sökte upp dem. Hittade denna låt jag aldrig hört förr och blev stum. Davey ser inte ut som han gjorde förr (hetare nu faktiskt...) och låten var bara... wow.

Panta Mera

Någon mer än jag som fått låten insytt i hjärnan?

Såg den första gången på MTV och den dyker upp överallt. Lyssnar normalt inte på The Ark, men jag gillar faktiskt deras version av låten panta mera (Guantanamera). Allt jag vet är att låten/sången är Kubanskt och titeln betyder "Tjej från Guantanamo".

P.S. Snubben som fixar effekterna vid sidan av är ju hur gullig som helst! D.S.

Vill inte

Åh det känns bara så jobbigt att åka hem till Micke idag. Inte för att jag inte trivs där, snarare för att jag vet att jag ska jobba i morgon. Tidigt som vanligt. Önskar att jag hade tackat nej till jobbet från början eller sagt att Micke kunde jobba istället för mig. Men jag hade ingen aning om att hönseriet skulle få mig att må som jag gör.

Nej, ingen mer depp!

Har idag kollat på många olika trailers för att se om det finns filmer som verkar bra och som jag ska köpa sen när jag får lön. Har hittat en del guldkorn! Många filmer är från typ 1700 - 1800-talet. Jag gillar den eran. Inga fabriker eller fordon som förstörde miljön, allt var så naturligt på den tiden. Dock så var det en orättvis tid för kvinnor som var lika mycket värda som en hund.

En dröm om Cillian

Cillian Murphy, skådespelare

Häromdagen hade jag en dröm om Cillian. Vet inte varför jag drömde om honom av alla människor, har bara sett han i två filmer; Inception och Sunshine.

I drömmen åkte jag till en vattenpark med familjen och min pojkvän Micke. Jag skulle åka någon rutschbana och där uppe stod Cillian som var en badvakt - klädd i kostym. Han sa något och jag sa något tillbaka. Sedan började vi prata om något en liten stund. Vi flörtade inte men det fanns något mellan oss mindes jag.

Sedan var det lite luddigt om vad som hände under resten av drömmen. Men jag kom ihåg att jag gick tillbaka till familjen och umgicks vidare med dem. Under dagens gång träffade jag på honom några gånger, men vi sa inget till varandra.

Efter den delen så var det bara en massa olika bilder som jag inte kunde urtyda. Någon del åkte vi bil, någon del bytte jag om. Men jag minns som tydligast i slutet av drömmen. Jag hoppade ur bilen på vägen hem för att återvända till vattenparken. Jag ville träffa badvakten en sista gång, säga vad jag kände till han. Men han var inte där.

Sorg fyllde mitt hjärta och jag gick iväg, tillbaka till bilen. Plötsligt stod han bara där framför mig och såg ned på mig med sina blå ögon. Hjärtat fladdrade till och jag log mot honom.

Sedan vaknade jag.

Lite tankar

För lite mer än en vecka sedan flyttade Micke till lägenheten. Eller vår egentligen, på sätt och vis. Men den känns inte som vår. Känns som hans. Alla saker som är där är hans och mitt ligger typ i en låda i någon skrubb. Vill nog inte kalla det för mitt "hem" ändå. Känner mig inte riktigt redo ännu för det. Vill först att Micke ska...  göra mig delaktig. Jag vet inte riktigt.

Trött är jag också. Önskar jag kunde stanna kvar här hemma längre, känner mig så lugn och avslappnad här. Blir stressad av att bo i en trång lägenhet. Nej, trång är den inte. Men den är en etta, jag är van med att bo i ett hus som har ca 7 rum.

Nej, ska sova nu.

Mumsar popcorn med pappsen

Sitter hos mor och far min och käkar popcorn. De kikar på något tråkigt svenskt kriminaldrama. Jag är inte så jätte förtjust i svenska filmer, men visst finns det guldkorn. Är inte heller mycket för kriminaldrama. Men jag gillar kriminalserier som Morden i Midsomer. Åh det var länge sedan jag såg på det. Ska nog köpa någon säsong av det.

I morgon drar jag hem till Micke och på onsdag och torsdag ska jag jobba. Känns vemodigt. Men snart behöver jag inte jobba där med. När det är sista dagen jag jobbar där så kommer jag aldrig mer sätta min fot där. Djur förtjänar inte att leva sitt liv inomhus, trängas bland andra höns och tappa sina fjädrar.

Grannens musik

Hjälp, grannen under lyssnar på dansbandsmusik... Det är illa.

Hem för att se Dr Quinn

Idag jobbade jag bara i 4 timmar (skönt!). Usch, idag var jag tvungen att ta bort döda höns. Två låg på golvet och en hade hamnat på rullbandet bland äggen. Tycker synd om dem. De kan inte ha levt särskilt lyckligt?

I morgon är jag ledig, så jag tänkte dra hem till mamma och pappa idag. Åker mest hem för att få se på Dr Quinn (en serie från -94) som utspelar sig på 1860-talet som handlar om en kvinnlig läkare. Den är bättre än vad det låter som. Den går på TV4 guld och den kanalen har vi inte, så jag tar chansen att se på några avsnitt idag!



Pride and Prejudice


Klicka på bilden för att se trailer
Igår kväll såg jag på Pride and Prejudice (Stolthet och Fördom) på 3:an. Åh vad jag föll för den filmen! Den var helt underbar och romantisk.

hdis

Har varit ledig idag. Istället för att vila så följde jag med familjen till Alborgen som ligger typ i Valbo. Det var skitkul! Roligare än vad jag trodde det skulle vara.

Ska jobba i helgen och det känns inte så kul. Sitter just nu och mår dåligt över att jag ska jobba där i 5 veckor. Veckorna kommer kännas långa och plågsamma. Troligen de värsta dagarna i mitt liv (eller i alla fall bland de värsta).

Kändes jobbigt att åka hemifrån idag. Hade velat varit kvar där hela helgen. Älskar min familj

Snart ska hunden få mat i magen

Blev hemma idag. Var vaken hela natten med magvärk och satt på toa nästan hela tiden. Men nu mår jag bättre, så i morgon drar jag till jobbet. Det är bara jag och en till (min morbror) där så det kommer kännas lite jobbigt. Inte för att jag har emot att jobba lite extra men som ny så är det jobbigt att hålla reda på allt. Vågar inte göra fel.

Har precis ätit och ska strax ge Amigo mat och sen dra ut på en promenad.



Ett grymt jobb

Jag lever! Än har jag inte blivit attackerad av en stackars höna.

Detta jobb är nog en av det jobbigaste som finns. Att se hönsen på så trånga utrymmen, utan solljus och utan en chans att ruva på äggen. Idag skulle jag plocka ihop ägg i ett av hönshusen. En höna låg på några ägg och jag använde en förlängd arm för att ta dem. Det var jobbigt, för hon ville verkligen ha kvar dem hos sig. Som alla andra höns ville.

Igår grät jag när jag kom hem. Väldigt mycket. Jag vägrade återvända till jobbet - övervägde till och med att hoppa ut genom fönstret. Micke uppmuntrade mig till max men jag tyckte bara att han var grym som inte brydde sig. Mot all logik återvände jag dit. Det känns lite lättare men ändå jobbigt.

Jag vill sluta, men vill inte ge upp. Det här jobbet är bara för 5 veckor, det klarar jag väl av? Och sen tänker jag absolut inte återvända dit. Never.

Har upptäckt mr Ben

Råkade få syn på en sötnos i en film (Dorian Gray). Ben Barnes heter han och är tydligen med i Narnia som prins Caspian och filmen Stardust som någon

Jag är uttråkad - as usual

Har precis fått i mig lite tacos
Snart blir det glass med kolasås och chokladpinnar (eller vad det nu är)!



Ska nog dra mig ut på en promenad och röra på fläsket. Tar nog med mig kameran eftersom det är så soligt nu. Trodde verkligen att det skulle bli regn och molnigt idag, men solen tittade till slut fram.

I morgon ska jag nog fixa en ny header och skissa på en ny layout. Önskar jag hade photoshop så att man kunde göra precis det man vill. Men är man begränsad så får man vara kreativ och hitta på andra lösningar.

Mm... Japp?

Har varit vaken sen nio och har hunnit med att tvätta hundarna. Eller mamma gjorde det och jag var snäll och hjälpte till. Trots att man försöker så går det inte att undvika att bli blöt. Det hör till.

Idag händer det nog inte så mycket. Ska följa med föräldrarna till affären. Jag tänkte fota men det är inget fint väder ute, kan bli regn när som helst. Fast regn är fint det med.

För trött?

Ögonlocken börjar känna sig som bly. Dags att sova kanske? Känner mig för trött för det... Kan man egentligen känna sig för trött för att sova?

I morgon ska jag promenera, det har jag inte gjort idag. Fy mig! Jag och Micke har hamnat i en rutin där vi går mellan 6-9 km om dagen - ibland längre. Försöker hamna i en någolunda form.

Nej nu är jag så trött att jag yrar mig fram massa skit.

Natti

Ser på film

Ligger nu i sängen hemma hos min familj. Saknar Micke men det känns ändå skönt att få vara lite för sig själv. I fem veckor kommer jag inte kunna åka hem på grund av mitt sommarjobb. Känns inte så kul men jag får lite pengar i alla fall.

Just nu sitter jag och ser på Dirty Dancing på ettan. Ska fortsätta kika på den, det är ju en bra film.

Ett hej från mig


Ett träd med blommor vid skolan/dagiset mitt emot lägenheten.

God morgon alla sjusovare! Själv vaknade jag vid nio-halv tio och har varit vaken sen dess. Sitter och filosoferar om livet och blir arg på datorn som inte kan öppna mina redigerade bilder. Vissa gick att öppna och vissa inte. Whatever.

Idag ska jag hem över helgen för sen kommer jag inte kunna vara hemma för jag ska jobba till första veckan i augusti. Jag ska plocka ägg och försöka undvika att bli attackerad av läskiga höns. Hälsade på hönseriet igår och blev faktiskt lite chockad när hon sa att jag skulle in till hönsen och leta ägg. Borde vara glad att de får gå fritt och inte sitta i burar. Jag får lön i alla fall.

Börjar på måndag och sen får jag hoppas att det går bra.

Vi bor vid öppna fält och åkrar. Det är så mysigt och gå här när det är kväll.


Varför ser mitt hår jämt rött ut?

RSS 2.0