Lady har blivit så stor, min lilla kisse


Satt och tittade på bilder som jag tog med webbcameran när jag fick Lady och smälte. Hon har blivit så stor mitt hjärta

Little Santa



Mor fyller år!

Idag fyller lilla mamsen år
Jag har köpt säsong 1 av hennes favoritserie - Angel. Älskar serien också och tycker om att se den tillsammans med mamma. Det känns så mysigt att ha något gemensamt, ett bra minne senare i livet.

N3rd

Ska spela lite tevespel nuuu.

Solig morgon

Som vanligt är jag ensam vaken denna soliga men kalla morgon. Hundarna ligger på golvet och sover medan jag glor på dumburken.

Känner mig lite tom, besviken och less. Orkar inte bry mig längre om att Micke hellre åker bort och festar på nyår. För mig så firar man in nyår med nära och kära, firar slutet på året och startar in det nya med den man bryr sig om. Önskar verkligen att Micke ville vara med mig, men det är hans val.

Känns som ett dåligt omen att inte starta året med Micke. Gillar inte heller att han är med sina två kompisar som jag tycker behandlar Micke så dåligt. Han vet det själv och ändå åker han.


Lägger upp en bild på Madde, min döva lillasyster som är så gullig men som har ett hett temperament. Tänk så olika vi ser ut, hon och jag. Hon är mer lik min andra lillasyster Maria.

Så underbart...

Så underbart att det börjar spöregna när man ska ut med Yang.
Så underbart att jag slösade bort 40 minuter på att försöka få fyr på vedträet när det fanns fina stickor i en låda bredvid.
Så underbart att hela dagen känns så fruktansvärt fel.

Morgontrött med kyckling i magen

Tvingade upp trötta lilla mig vid tio och slängde mig i soffan framför teven, precis i tid för "våra bästa år". Trots att jag tycker serien är så överdriven och ganska tråkig - så kan jag ändå inte låta bli att titta på den. Vill ju se vad de hittar på för strunt den här gången.

Micke ligger däckad i sängen och kommer väl antagligen inte upp förrän vid ett tiden kanske. Åh min lilla dumma sömntuta! Känns ju så ensamt att vara den enda i huset som är vaken. Nä ska väl försöka göra något vettigt; tända pannan och ta med nån av hundarna ut på en lång promenad (klarar inte av att gå med båda).


True


Jobbiga, känslosamma tankar igen

Ligger i sängen och känner mig så... så ensam. Jag gillar ensamhet men just nu så känns den deprimerande och obehaglig.

I öronen sitter ett par lurar som leder till min fina mp3. Lyssnar på Avril Lavigne och snart så blir det HIM med någon låt som kommer beröra mig på djupet.
Önskar så mycket just nu att det gör mig onödigt ledsen. Men hur mycket jag än önskar det så kommer det inte att hända. Vad vore jag för människa om jag försökte kontrollera någons fria vilja? Det är inte rätt. Jag menar då självklart min Micke och att han inte har några problem att dricka alkohol. Jag har egentligen inga problem med att alla andra i världen dricker, men det är just Micke jag stör mig på. Varför vet jag inte, men det känns inte rätt.

Vill så gärna att han ska vara som mig, men det går ju inte och det förstår jag. Önskar att någon som valt samma väg som jag kommer och ruskar om mig. Säger något smart som får det att klicka till i huvudet.

Antar att jag känner så här just nu för att han kanske ska lämna mig på nyår och dra iväg till sina vänner för att "festa". Usch, hatar det ordet. Känns så... töntigt?

Stanna hos mig.. Fira den bästa dagen på året med mig. Fira in nyåret med mig.

Lyssnar på den just nu. Underbar låt


Dot

Det blev en äckligt grön jul. Trodde faktiskt det skulle bli en vit jul i år med.
Idag har graderna legat på cirka +7. Det lilla det fanns kvar av snön och isen är nu borta och det känns deppigt. Det är december och då ska det vara snö.

Äter just nu pepparkakor och känner hur törstig jag börjar bli. Är så sugen på all choklad som ligger uppe på mitt rum och lockar på mig. Det är nog det bästa med julen - att man får kilovis med choklad i julklapp.

Inte mina kanelbullar!

Har städat hela dagen och har ont i mina stackars fötter. Bakade även bullar med Madde i morse och de blev totalt misslyckade. Har aldrig misslyckat med bullar och kan inte riktigt förstå vad som gick fel. Det var antagligen något med torrjästen jag använde, har aldrig använt torrjäst förrän nu idag och tänker aldrig göra det igen.

Bullarna jäste aldrig ordentligt, de blev torra och kompakta. Bullar ska vara luftiga, lätta och mjuka!

Ska nog baka lussebullar i morgon bara för att lindra sorgen över mina stackars kanelbullar.

Can't be happier right now

Det har snart snöat tre dagar i sträck och jag kan inte bli gladare. Men snön är så blöt och jag vet att så fort det slutar snöa så kommer den på marken att smälta bort. Varför kan inte vädret vara likadant varje år? Jag menar att snön kommer i slutet av november, är kvar till februari/mars och sedan kan den smälta bort och det blir vår. Varför ska vädret vara så lynnigt?

Ligger just nu i soffan hos Micke med katterna och datorn i knäet. Jag lyssnar på musik på spotify, skriver på min berättelse, läser andras berättelser/noveller på quizilla och tänker lite på allt möjligt. Just nu så trivs jag. Jag är jag och vill aldrig att det ska ta slut.



Vaknat på fel sida

Vaknade tio idag - igen! Igår vaknade jag åtta och hade det toppen. La mig till och med åtta. Men ändå vaknade jag tio.

Tror jag vaknade på fel sida idag. Allt har gått fel idag:
- Yang stack - 2 gånger och har fortfarande inte kommit tillbaka.
- Ozzy attackerade mina fötter när jag låg i soffan.
- Klappade Fridde och som tack gav han mig ett fett rivsår på handen. Såret ser otäckt ut.
- Snubblade i trappan.
- Mitt hår känns hemskt.

Sitter just nu och skriver (känner inspirationen flöda!) och lyssnar på en härlig blandning av musik i min mp3. Känner mig lite positivare nu.

Attractive


Sugen på äkta varm choklad nu i kylan

Det känns skönt att för en gång skull gå upp vid åtta. Även om jag känner mig som en zombie.

Tog mitt täcke, gick ner till vardagsrummet och skapade mitt egna bo där. Blev en liten boll. Det är så kallt inne och orkar inte tända pannan än. Det gör jag senare på eftermiddagen. Tills dess får jag suga åt mig av det lilla värme som kommer ut ur fläkten (eller vad det är) ovanför soffan.


Första bilden på dem när vi fick dem. Mina sötnosar! Eller... Mickes och mina älsklingar.

August Moon



Med denna underbara låt säger jag god natt

Pappa får en alltid att skratta

Somnade till slut igår. Vaknade upp i morse av att pappa ringde vid tio (tack och lov att han ringde, annars hade jag sovit alldeles för länge!) och berättade att han hade försovit sig. Vanligtvis brukar pappa gå upp vid fyra och börja jobba vid sex. I morse hade han vaknat upp fyra och insett att han hade försovit sig. Rejält.

Har precis sökt jobb som brevbärare och hoppas jag får det jobbet. Så jag slipper arbetsförmedlingen.. för ett tag i alla fall.

if I had a flower for every time I thought of you, I could walk in my garden forever


Min kropp vill något annat

Antal timmar jag sov i natt: Inte många

Skulle ju dygna med Micke, men jag somnade kanske vid fyra och vaknade upp vid fem. Då var det en timme kvar tills han skulle åka med bussen. Så jag var vaken tills han åkte och sedan somnade jag igen. Vaknade upp igen vid åtta, nio och tio. Trots att ögonen värkte av trötthet och huvudet dunkade av för lite sömn - så släpade jag mig ur sängen.

Försökte piggna till till Våra Bästa År och sedan spelade jag teve spel - Assassin's Creed Revelations.

Men varför kan jag inte sova? Jag är så jäkla trött och skulle inte tacka nej till att sova, men min kropp vill något annat. Den vill göra mig arg. Suck. Tror jag helt enkelt saknar Micke, att kunna ha någon nära och känna trygghet.

Mr Valo's tattoo


Vad vore livet utan kärleken från ens djur?

Älskar mina katter, de får en att känna sig älskad

No winter, no christmas

Idag är det den 13:e december.
Nästa vecka är det julafton, på lördagen.
Ute är det grönt och fåglarna kvittrar.

Har hellre -30 grader och snö än 5 grader och grönt.
Give me winter, give me snow!

Babbel i natten

Sitter passande nog och lyssnar på HIM medan jag och Sara snackar med varandra på facebook. Med Villes röst i lurarna så pratar vi om hur vi inom en snar framtid ska ta över världen och ha Ville Valo som slav. Det vore nice.

Micke har bestämt att vi ska dygna (trots att han ska till skolan i morgon) så nu ska vi se om jag överlever det. Har aldrig dygnat så jag hoppas jag inte ser ut som en zombie när hyresvärdens "vaktmästare" kommer för att kolla upp alla fel i lägenheten.


Bara för att Ville är sexiii.

Har så vackra rivsår

Skulle in i badrummet för att sätta på duschen för att få igång varmvattnet när Lady följde efter mig. Jag lyfte upp henne till min famn och borrade ner ansiktet i hennes silkeslena päls när hon plötsligt insåg att duschen var på. Precis som att det gällde liv och död borrade hon in klorna i min stackars arm och var millimeter ifrån att riva mig i ansiktet med andra tassen.

Har så fina rivsår på armen nu. Älskar katter

Snö ♥


Kanske har jag spelat lite för mycket

Har typ spelat Assassin's Creed Revelations hela dagen. Micke fick det i julklapp av mig i förväg och jag kunde inte hålla händerna från det. Har redan kommit ikapp han Men jag har inte spelat hela tiden. Tog även tid till att diska och städa lite.

Magen knorrar

Nu så har det börjat snöa! Vaknade upp och det låg ett vitt snötäcke på marken. Det snöade lite men nu snöar det mer, men flingorna är så små att de knappt syns.

Läste i tidning att det skulle komma ett till oväder till Sverige och att Svealand (bland annat) skulle få mer snö. Kan knappt vänta!

Pissväder!

La mig igår i förhoppning på en snöstorm. En vacker vit snöstorm som gör det svårt att se och som ger en kanske 1 dm snö eller mer.

Men drömmen krossades i tusen bitar när jag vaknade till slask och regn. Nu är jag bitter och sur.

Vad alla tjejer förtjänar

Alla tjejer förtjänar en kille som kallar henne älskling, kysser henne som om han menar det, håller henne hårt som att han aldrig vill släppa taget.
Torkar tårarna när hon gråter, inte gör henne svartsjuk på andra tjejer och gör istället andra tjejer avundsjuka på henne.
Inte rädd för att låta sina vänner veta hur mycket man känner för henne och låta henne veta hur mycket han verkligen älskar henne ♥

Hur syr man gardiner på ett snyggt sätt?

Ska ju sy gardiner till fönstren åt mamma, men vågar inte börja. Rädd att göra fel!

Vaknade upp till ett vinterlandskap


Bilder på trädgården och söta Fridde

-

‎"Hardcore is something that lives inside a person. It's a life style. It's not just about going to shows, it's not wearing camo shorts and X'ing up your hands. You have to be open minded and got to have heart. If you believe inside that you're a hardcore kid, you're a hardcore kid. Doesn't matter if you have long hair, nerdy glasses, or girl pants."
- Vincent, The Acacia Strain (Vocalist)

Lite juligt





Vad har jag för tankar om religion?

Såg ju nyss på Agora på teven och den filmen föll jag verkligen för. Kort kan man säga att den handlade om religion, vetenskap, filosofi och våld.

Jag är inte själv kristen men bor i ett "kristet" land. När jag var yngre trodde jag på Gud och läste till och med bibeln för barn (en mer sammanfattad version av bibeln). Men under tiden jag växte upp så började jag tänka mer och stötte på Jehovas Vittnen som praktiskt taget tvingade på deras religion på en; "Tro på Gud annars kommer du brinna i helvetet för evigt".

Visst vill jag inte brinna i helvetet men jag vill inte heller tvingas på en religion. Om jag vill bli en jude, kristen, buddhist, muslim etc. så ska det vara MITT egna val. Jag vill upptäcka en religion på egen hand och själv känna "Wow, den här religionen känns rätt för mig".

Egentligen gillar jag inte religionen. Jag gillar för att den skapar gemenskap, men jag gillar inte uttnyttjandet av makt och folks rädslor. Religion ska vara en befrielse, en trygghet. Inte ett skäl till att skapa våld, rädsla och egenskapad makt.

Snart kommer jag skapa en egen religion som heter Tro-På-Vad-Du-Vill där man får tro på precis vad man vill, dyrka det som man vill (så länge det inte är oetisk och omoraliskt) och ha vilka heliga kläder som helst. En religion där frihet och trygghet ligger som grund.

Agora



Ser just nu på denna film på Canal+Emotion. Ett drama som utspelar sig i det romerska Egypten. En slav vänder sig till kristendomen i hopp om frihet samtidigt som han förälskar sig i sin ägarinna, den berömda kvinnliga filosofiprofessorn och ateisten Hypatia av Alexandria.

20 frågor och svar om mig

1. Värsta känslan?
Svar: Sorg


2. Bästa känslan?
Svar: Lycka


3. Din första tanke när du tittar dig i spegeln på morgonen?
Svar: Nä men hej på dig med tröttis.

4. Vilken ringsignal har du på mobiltelefonen?
Svar: Jag har HIM med låten Wicked Game


5. Vad har du på väggarna i ditt sovrum?
Svar: Affischer, hyllor, studentmössan, spegel och de där mjukisdjuren man får runt halsen på studenten.

6. Vad har du under sängen?
Svar: En eller två plastlådor med gamla saker som böcker och skrivböcker.


7. Ser på?
Svar: Jag ser oftast på The Vampire Diares, De Okända, House och Grey's Anatomy.


8. Lyssnar på?
Svar: Lyssnar på HIM, Deathstars, AFI, Evanescence, Within Temptation... listan kan göras lång! Lyssnar mest på metal, rock och sånt. Men kan även lyssna på annat som opera (där man hör vad de sjunger), musik från filmer och serier och så vidare. Lyssnar på det jag tycker låter bra helt enkelt.

9. Har du någonsin vart riktigt kär?
Svar: Riktigt kär är jag nu 


10. Skriv nåt smart!
Svar: Om du vill bli älskad, älska dig själv


11. Om du fick träffa vem du ville, död eller levande, vem?
Svar: Ville Valo (!) helt enkelt.


12. Vad stod det i ditt senast mottagna sms?
Svar: Ibland =-O <3


13. Vad vill du bli när du blir stor?
Svar: Författare är min stora dröm.


14. Hur många syskon har du?
Svar: Har 6 stycken; tre äldre och tre yngre.


15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick?
Svar: Åh finns en del... Men måste säga studenten. Känslan av att ha klarat sig igenom 3 år av hårt arbete.


16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i?
Svar: Eh... Vet inte faktiskt. Att gråta? Gråter för lätt och för ofta. Hate it!

17. Hur ser din dröm man ut?
Svar: Min dröm man är Michael. A 


18. Vad hade du gjort om du blev miljadär?
Svar: Skänkt några miljoner till mina föräldrar, det är de värda efter allt slit. Sedan hade jag nog köpt en villa någon mil bort från närmaste samhälle. Hade nog även köpt en miljövänlig bil och sen vet jag inte. Kanske jag också åker på en semester utomlands med Micke och bjuder med min familj.


19. Vad är du beroende av?
Svar: The Sims 3, chips, choklad, kärlek och snö.

20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
Svar: Micke, kniv, lite kläder, solkräm och en mobil (tvivlar det finns täckning på en öde ö dock).


Morgonstund har guld i mund

Morgonen började bra! Såg att det var snö och att det snöade så jag blev genast piggare. Gav hundarna mat och tog sedan ut dem på en härlig morgonpromenad i snöfallet. Vi gick som vi gjorde i går; bland skogar och åkrar.

MEN sen när vi kom hem så skulle jag släppa in dem på gården när Yang plötsligt skällde och sprang ut på vägen. Där gick grannarna i stavar och hejade glatt. Jag hejade tillbaka samtidigt som jag försökte ropa tillbaka Yang. Men sen så försvann han.
Spenderade en halvtimme att leta efter honom. Jag gav upp och gick hem. Tror då inte att han satt där vid dörren och väntade på att bli insläpp... Gah!

Saknar mina sötnosar

Ska snart stänga ner datorn och sova, är faktiskt trött. Känns skönt att jag börjar få tillbaka min vanliga dygnsrytm. Blev lite rädd när jag var uppe till tre och vakna typ halv elva. I morgon ska jag gå upp vid åtta (om jag orkar).


Saknar kissarna


Oh what a glorius day!

Idag har det varit minusgrader hela dagen och det har bara varit skönt! Gillar kylan, bara den inte går ner till över -20 grader. Minns när det var -30 grader en morgon när man stod och väntade på tåget - som sen blev försenad och till sist inställd. Frös ihjäl mina stackars fötter 

Var vid ett tiden ut med hundarna och gick med dem på åkrarna och i skogen. De sprang, nosade, lekte/bråkade med varandra och åt köttbullar jag hade i fickan. Det knastrade så härligt under skorna på de frostiga gräsen. Men det skulle vara mysigare med snö.

Insomnium


Råkade på detta band för några dagar sedan med denna låt. Normalt gillar jag inte screamo/growl, men refrengänen var alldeles för bra för att jag skulle orka bry mig. Självklart så kommer de från Finland (wtf). Verkar som att jag omedvetet dras till finska band.

God morgon förresten!

Dags att glida in i drömmarnas värld

Skickade precis iväg ett mejl till arbetsförmedlingen. De ville veta hur det gick med jobb/praktiksökandet. Måste in till ställen och fråga runt, men vill hellre börja plugga igen. Känns som att jag får bättre chans till jobb om jag har en bättre utbildning.

Klockan är strax efter tolv och ska nog strax försöka sova. Vill vakna en skaplig tid i morgon (vaknade upp med ett ryck vid 10:25, inte OKEJ). Så i morgon ska jag försöka få lite vettiga saker gjort!

That's inspiring


Ljusstakar lyser så vackert när det är mörkt ♥






Jonahs tårar


När jag såg videon så kunde jag inte hålla tillbaka mina egna tårar. Kan inte förstå nöjet i att såra andra människors känslor och skada någon. Mobbning är äckligt vanligt och önskar det fanns ett sätt att utrota det.

You always make me smile

Saknar Lillmiz (bild) och Lady

Katterna är hos Micke. Första gången jag är ifrån dem och det känns i hjärtat. De får mig att le när dagen känns tung och hittar alltid på med lustiga bus.

Borde stänga av datorn och sova, för jag är så trött! Ögonlocken känns lika tunga som bly och snart orkar jag inte hålla dem uppe. Fick dessutom precis ont i kroppen, speciellt i ryggen och i sidorna strax nedanför revbenen. Håller väl inte på att bli sjuk mitt uppe i julstressen? Wouldn't surprise me at all.

Huvudvärk, need some sleep

Har precis vaknat och känner mig dödstrött. Tror jag inte somnade förrän vid fyra och jag kan inte komma ihåg senast jag var vaken så länge. Tvingade upp mig vid halv tolv trots att jag ville sova i hundra år till. Vill inte att dagen ska försvinna på grund av sömn.

Nu så ska jag försöka få upp Micke ur sängen, äta frukost, borsta tänderna och sedan spela lite sims i någon timme. Efter det ska vi nog ta en lång promenad och sedan tvätta kläder. Åh låter som en fullpackad och borstlösad söndag.

Ser på Ronja Rövardotter



Sitter i soffan och tittar på Ronja Rövardotter.
Det är en mysig film som påminner mig varje gång hur mysigt det var på den tiden utan alla bekvämligheter som vi har idag. Har alltid älskat filmen, den har en speciell plats i mitt hjärta

.


Ska nog ut och gå med Yang snart

Måste dra ut på en promenad, vill inte bli en soffpotatis.
Nu så mår jag även bra efter några månader. Saknar den friska luften och den uppfriskande blåsten

RSS 2.0